Jaudīgākais veids, kā saknē atbrīvoties no pelējuma uz sienas

Ja telpā ir parādījies pelējums, no tā noteikti ir nepieciešams atbrīvoties. Galu galā pelējuma sēne ne tikai var sabojāt apdares materiālus, bet arī izdala toksīnus, kas var nopietni kaitēt veselībai.

Parasti pelējumu uz sienām vienkārši notīra ar pretsēnīšu līdzekļiem, kas plašā klāstā ir pieejami celtniecības veikalos. Papildus specializētajiem pretsēnīšu līdzekļiem izmanto arī tautas metodes cīņai ar pelējumu – sēnītes likvidēšanu ar hlora dezinfekcijas šķīdumiem. Piemēram, veļas balināšanas līdzekli. Sienu mazgāšanas iedarbība gan ar pretsēnīšu līdzekļiem, gan hloru saturošiem šķīdumiem ir īslaicīga. Tā kā tie neiekļūst dziļi sienās un pilnībā neiznīcina pelējumu.

Lai atbrīvotos no pelējuma uz sienām reizi par visām reizēm, vispirms izprotiet tā rašanās cēloņus. Pelējums parasti parādās telpās ar augstu mitruma līmeni un sliktu ventilāciju. Tāpēc visbiežāk pelējums ir sastopams vannas istabā vai pagrabos. Sienas telpās ar augstu mitruma līmeni apdares procesā jāapstrādā ar speciāliem pretsēnīšu līdzekļiem. Pretsēnīšu līdzeklis jāpievieno tieši javai.

Ja apdares posmā sienas nav apstrādātas ar pretsēnīšu līdzekļiem, lai atbrīvotos no pelējuma uz sienām, izmēģiniet šādus soļus:

Notīriet pelējuma skarto vietu, noņemot visu skarto apdares laukumu līdz pat ķieģelim vai plāksnei.

Lasi vēl: Ir iespējams iztīrīt krāsu no apģērba, un tas nav nemaz tik sarežģīti

Attīrīto vietu apstrādājiet ar pretsēnīšu līdzekli, pēc tam uzklājiet antiseptisku gruntskrāsu, hidroizolācijas šķīdumu, jaunu apmetumu un špakteli.

Lai novērstu pelējuma parādīšanos uz sienām, ir jāatrisina augsta mitruma un sliktas ventilācijas problēmas.

Labākais veids, kā regulēt mitruma līmeni telpā, ir regulāra svaiga gaisa padeve. Tāpēc biežāk vēdiniet telpu, īpaši, ja tajā ir plastikāta logi.

Nenovietojiet mēbeles tumšos un mitros stūros. Un vispār centieties nenovietot mēbeles tuvu sienām – atstājiet nelielu spraugu gaisa cirkulācijai.

Ja mitruma avots telpā ir liels augu daudzums, ir lietderīgi samazināt to skaitu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment